Tuesday, September 13, 2011

whatever !


nak cakap satu patah je boleh ?



SUKE HATI KAMOO LAH YE !

Saturday, September 10, 2011

mood : gatal nye ! ;D



hey hey saye rase macam nk tunang lah .
pastu nak kawin cepat-cepat .
( ape mmpi saye nie padahal tade sape pon yang nak )

HAHAHAHA .

tak sabar rase nye nak share life berdua je .
( nnt tade dah sape2 nk buat fake acc kat fb sbb nk stalk saye )


* macam saye nie jenis yg suke merampas plak nk stalk2.( tangan ke dada mate ke atas )


sekarang nie trend kawin awal kan ? kan ?
tapi mane nak cekau duit tuh ?
yg paling penting sape nak jadi pengantin laki ek ?
*macam main kawin2 plak en ? HAHA

tapi pas kawin nak makan ape ?
nak belanje pakai ape ?
so makne nye kene kawin dgn org yg dah keje .
HEHE


anyone ?
*boleh plak offer camtu en ?HAHA



mood : nak kawin cepat-cepat takut tak sempat merase . HEHE

Friday, September 9, 2011

I'm so stressed out . pfffttt .

stressssss ! tensionnnnn ! serabutt !
haaa ape lagi cepat ape lagi..
jangan sampai giler dah lah Emmy .
Haaaissshhh . Choiiii .
stress la kalo hidup camnie .

ATTENTION !!

' saye nak hidup saye balik . my lifestyle yang dulu '

I REPEAT !

' saye nak life saye balik '

saye bukan budak-budak laa .
BUKAN OKAY !!
saye reti lah nk differentiate mane betol mane tak .
HEY MAN, CHILL LAAA ..
chill okay !

GUYS ! LISTEN HERE !

to be the BEST man is to act like a gentleman . not like a young boy .
haa then baru semua girls rase nak rembat awak . UNDERSTAND ?

TIPS TO GET A GIRL ATTENTION !

1- never act like a young boy but act like a man .
2- be gentleman .
3- never put too much do's and don'ts . girls tend to feel bored okay .
4- be fun
5- be mature
6- an easy-going guy is a must
7- think like a hot guy not like a nerdy





Thursday, September 8, 2011

Fren is better




Somehow I think that being as fren is much better than being as a couple.

A fren is much much outstanding that a love .

I think this is the truest love ever .

I pray for the best



hey hey dosa tak kalo kite doakan keburukan untuk orang lain ?
mesti lah berdosa kan ?
tapi boleh tak kalo kite cakap je mnde tu tapi bukan doa pon .
*wink wink ( angkat kening )

tade lah just rase macam dunia nie unfair jela.
pernah tak korang rase macam biarlah kena memory lost rather than facing the world nie ?
I Do.

kenape ?

sebab saye rase macam tak nak face dah dunia nie .
i've met a lot of people and they had left sumting in my mind.
some of them affect my life.


to see them heppy whereas i'm just sitting here with nothing, i feel like i'm a LOSER .


why can't i be part of them.
they came into my life and left sumting to be remembered of.
i wish i can like them.
i come into your life and leave out sumting. Terrific !
* but i was only a dreamer . It feels like hell .


Only if the world has been fair towards me .
I would be just fine . Live the life happily like others .
but seeing other people happiness is like killing myself slowly using a very blunt knife.
It's killing me . Honestly .
but the only thing that I can do is praying for others happiness with the hope that I can get one .


Ameen !

Girls read this

20 tanda-tanda lelaki jatuh cinta ;

1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara untuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.

2. Lelaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.

3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.

4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.

5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.

6. Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.

7. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.

8. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.

9. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.

10. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

11. Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.

12. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

13. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.

14. Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.

15. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.

16. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.

17. Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.

18. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.

9. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.

20. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seorang perempuan.

Wednesday, September 7, 2011

clueless


I wish i never met you !
Why would all of these happened to me .
Why me ?
I keep on questioning myself.
The answer is only from HIM.
I wish He has already planned the best thing for me !
Amin



i need u mum ;(

' Jangan pernah mengharapkan orang lain untuk mencintai kita seperti kita mencintai dia,
sebagaimana kita tidak menyukai dipaksa menyayangi orang lain.
sayangi lah walau hanya dalam hati .'


I was motivated by this phrase. My mum keeps on telling me that ;

'' Find someone who loves you from all his heart and not the one who you love the most ''


LATER THEN I FOUND THE PHRASE BELOW ;


Andainya lelaki tahu. Apabila seorang perempuan mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu. Andainya lelaki tahu. Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat.

JUST A SIMPLE THING TO SHARE

no caption



Jangan jadi BODOH laa Emmy !
kau x mungkin dapat dye balik lah .
It's over okay !
Enough Enough Enough !

Wake up Emmy . Please . It's not worth at all .
He's not into you okay !!!

Tuesday, September 6, 2011

I'm done !



baik sangat pon salah . jadi JAHAT lagi la salah .
bile dah layan baik2 tak pulak dapat layanan baik .
but it's how the world runs sekarang nie .
but i just don't mind .

cause i'm not like others lah fighting to get the loved one .
macam takde MARUAH pom ade gak kan nak gaduh2 .
nak berebut2 lelaki .
HELLO ! so not me okay.
i can find someone else lah .
I'm not too DESPERATE lorhhh ! * wink wink


just take whatever yours lah .
i'm not really a fighter because i was raised to have a good manner.
i was raised to behave myself .
saye x BAJET HOT sbb saye mmg x hot pom .
kalo mmg HOT tape la nk bajet hot pon kan ? kan ?
but no matter how we're still from the same sources lah .
cantik macam mane pom belom tentu kekal sampai bile2 .
but for those yg Allah bagi rupa cantik tuh .
be grateful lah ckit .
kalo muke je cantik tp x reti nak behave tak payah la..
syukur saye tade muke cantik macam org lain so org x kan cakap saye macam tuh .


so just get what u want .
nak sangat kan ambik jela awak .
i'm not going to act like a child nk berebut2.
i'm 20 . old enough to think like a WOMAN not a girl .


BTW, hey Mr. just have fun with those lies.
2nd chance ? 3rd chance ? 100th chance ?
just forget it cause i'm not giving it anyway.
FYI, i've gone thru a lot with my past so i'm done with it !
once broken considered sold !



Sunday, August 21, 2011

Kami kaki jalan-jalan


assalamualaikum wbt .
dah bersawang belog saye nie sbb lame x update .
lately saye busy lahh ..
* kalah retis taw . HAHA


nie pon update sbb bosan je rase macam jari nie rajin plak nk type2 ..
so layan jela jari jemari kontot gua nie . HAHA


semalam kuar teman mereka aka konco2 saye nie pergi sopin raye .
sopin x ngigat u olls ..
letih tahap gaban ..

plus dgn panas macam nk terbakor perghhhh . SUPERB .
awal nye pergi berdua je alih2 nik call cakap dye pon nk join .,
ape lagi jadi kuli laa dye smalam. HAHA


pergi Mid Valley , mase smpai tuh org tak ramai pon ..
cakap kat reha ; x ramai plak org ari nie kat mid
sejam pastu ..

; weyyhh reha mane datang org reramai nie ..
HAHHAHHAHAHA
orang macam semut . SUMPAH

pas nie terus lompat masok monorail pergi times square .
haa kat cni plak ramai budak2 yg baru nk up duk melepak ..
penuh dgn diorg je dalam monorail tuh ..
letih gilerrr jalan2 kat sane .
pikir nk bukak pose je . x tahan .
* macam budak2 x saye ? HAHA

* dah letih sgt jalan . hehe


pastuh teros ambik LRT pergi jalan TAR .
Q panjang 1km kat kaunter . letih dowhh q nak beli tiket . hoho

sampai je Sogo , perghhh bapak ramai manusia ..
nak jalan tgk2 baju kat Jln Tar tu pon x boleh ..
senang citer x payah jalan org akan tolak je kiter smpai depan ..
lebam kaki jalan x ngigat .

then nk bukak pose tmpat plak tade ..
semua penuh lah .
then terpakse naik lrt pergi pudu bukak kat sane je .
saye tapau nasi lauk ayam n ikn pari RM4 je ..
sayang makcik tuh lebih . Muaahhxx . heeeee


then balik singgah plak aishhroom
* bak kate si pelat nik . HAHA


boleh tahan la rase nye ..
syokkk gak sbb dapat gelak2 hilang penat ..


balik mandi pastu terus tidur mati .
HAHA XD

bangun pagi je tgk ade mesej from abg ipar saye .
Alhamdulilah kak min saye dpt bersalin .
dapat beby girl yawww !
awesome !

p/s : kaki wa patah riuk tp wa rase sonok ! HAHA

Monday, August 8, 2011

' Break fast with the crew '

* muke lapaaaqqqqq . HAHA


alhamdulillah dah masuk hari ke 8 puase .
yeahhhh !
lg 22 hari je nak raye . raye . raye .

* macam budak2 plak saye counting hari raye .HAHA


anda semua camne ?
mampu lagi ke ?
ke dah surrender dah ? kaymon laa baru 8 hari kot . HAHA
chill ye semua . HAHA

memandangkan dah genap seminggu puase so kitorg decide nak bukak kat luar ari nie .

*psstt..actually reha yg excited nk bukak kat luar dgn boyfie dye.. baru hangat bercinta la katekan .. HAHA



so layan jela karenah reha tuh ..
sonok plak tgk diorang tuh . HAHA

so we decide to break fast kat kedai baru bukak depan uitm melang ..
Melang Pot . hohoho
baru je bukak seminggu ( kate nik si boyfie reha ) ..
* nik dgn tahap kelaparan yg rendah .
HAHAHA

* baby and darling . HAHAHAH

tp 1 je yg x puas aty air x smpai pon . bengang gak la .
tp tape la sbb puase kot .

* nasib baik nik yg belanje semua td . syiok2 . selamat duit . fuhhh . HAHA


* ingore this ugly make up off face ;)

Location : Melang Pot , Melang
Rating Stars : Tggu saye jadi food journalist dulu . HAHA

SELAMAT POSE SEMUA !



Monday, July 18, 2011

I'm Taken



sonokk sonokk sonokk nyeee !
hehehehhehe
asal entry saye cenggini ?
haaaaaa..
sebab saye rase saye orang paling lucky ari nie..
kenafe ? kenafe ?
sebab today was a fairy tale ..
* bagi saye macam tuu laa
i've never thought for all of this..
but today it just happened..


haaa hamekk !
apee korang rase kalo dapat mnde comeyy cenggini..
cair beb !
hahahahhaha..
x penahh dalam idup dapat mnde nie at last dapat gak ..
* nampak sgt saye x laku dulu enn ? hahaha


ehh jap2 jgn woww dulu taw..
saye dapat ring laaa !
cool x ?
propose live dalam kete ..
okayy laa tuh enn ??
hahahahhhahaha


so what's my ans ??
will u say NO to a person u have done all this to u ?
NEVER rite ?
so the ans was definitely YES !
tapi tapi tapi tapi ..
the best thing was ari nie saye dapat tgk lelaki menggelabahh jumpe saye..
awesome kot ! hahahhaha
btw ' BEST MAN WINS '


* I'M ALREADY TAKEN

Thursday, July 7, 2011

Never Say No To LOVE


halloo halloo hallooooooo
wahhh dah lame x tekan2 keyboard tunjuk skill typing ..
hahahahhahaha
okay enough with it and let's move on to the topic ..
hurmm korang penah dgr x a phrase saying ;
* the 1st will be the last
sure korang penah dgr laa enn if x konpem korang tipu ..
baek korang ngaku cepattt .. dosa ooo tipu2 nie .. hohoho
if korang tnye saye my answer sounds like this ;
* the 1st will only remain as 1st , not the last

wanna know why ?
sebab we are in the real world laa ..
there is no such thing dat the 1st will be the last ..
people changed ..
i've gone thru the situation where the promises will only remain as promises ..
alaa ..
we did make a lot of promises but in the end we are the who betray them ..
tp saye salute gilerrr arr sesape yg cuma ade 1 love je spnjg hidup dye ..
i mean those yg kapel for the 1st time and end up kawin ..
saye salute gilerrr arr korang ..
kalo dulu saye pon nak camtu gak but it's fate ..
kiter x leh halang our fate rite ?
okay2 saye dah lari topic plakk ..
atoyaiiii
ermm if org tnye saye enn is there any chance to the 2nd love ?
i would say yes but i just dont know when ..
let the time decides everything ..
to me xperlu laa nak cakap 1st will be the last ..
dusta ar semua ..
kalo lahh camtu enn sampai biler2 laa x kawin ..
am i rite ?
so i think it's better for korang semua to change the thought ..
let's give a 2nd , 3rd or even 100th chance to fill ur heart will the feeling of being in love ..
trust me

* being single is awesome but being in love is priceless


we just cant buy the feeling of being in love ..


Sunday, June 19, 2011

Au Courant Fashion Bazaar



ting tong ting tong !
Au Courant Fashion Bazaar sangat AWESOME !
tu je word yang boleh saye cakap .
XD
eventhough saye started the day dgn rase sakit hati but at last saye puas hati .
saye sakit sebab ;
1 ) tudung saye x jadi almost 1h pakai tudung * paling lame sepanjg idup saye
2 ) pergi dah lambat so terpakse naek train but then train stop functioning kat kajang * HATE
train

but things dah nak jadi so ape boley buat en .
it's worth to be there laa eventhough jauh pon sbb met ramai GORGIES !
haaaa..not just that laa..
guess what saye dapat jumpe artis laaa !
cooooollll !
but saye x ingat laa name dye ape tp yg saye sure name dye DILA dalam drama Nora Elena ari tuhhh .
but x sempat laa snap pic sebab segan .
* since when saye x suke bergambar nie.;P


***this event buat kat Mama Thistle kat Kota Damansara.
this place memang coolll giler kalo nak hang out .
nak chit chat mmg awesome laa kat cnie .
=)

Thursday, June 2, 2011

go green ;)



okayy laa skunk saye admit saye dah mule suke duk kat N9..
alaa nie pon kehijaun dye..
kalo x en xde maknenye saye nk ngaku suke duk cnie..
kalo u olls nak taw nie kat Restoran Warisan ..
boleh dikatekan signature place kat N9..
kirenye org2 N9 bangge laa ade restoran nie kat cnie..
hahahahhahahaha
tp to be honest tmpat nie mmg cantik
* pergi time tuai padi je kalo x bruk giler tmpat nie hahahahahha
makanan dye okay laa..
best laa jugak en ..
kalo tnye saye ape yang best makan kat cnie..
of coz laa fav food saye gulai lemak daging salai..
syokkkk uhhhh !
hahahahahahhahaha
harge pon boleh tahan laa..
tapi jgn laa ambik kerapu ke siakap ke mmg melambung2 laa bil uhhh..
ambik yg simple2 dah laa...
sape2 yg dtg N9 nie saye recommend pergi laa lepak kat cnie..
mmg nyaman giler..
mmg rase giler suasana kampong uhh !

* kalo nak pergi better pergi time weekdays coz ade discount 20% ..heeeee ;)

Saturday, April 30, 2011

travelling with Tow Truck ;(


* kete tuh bukan wa punye ek !

wuaaaaaaaaaaa
hari ini dalam sejarah wa naek Tow Truck !
tow truck wa citer sama lu !
huhuhuhuhu
alkisahnye bermula time wa nak balik s.alam .
excited kemain sebab wa punye exam dah abis .
from pilah to senawang wa bwk 40-60 je .
jam laa jugak sebab ramai manusia balik ari nie .
cuti la katekan .
then lepas je senawang wa masuk highway wa bwk 80 je .
tgk x bz sgt wa try nak masuk gear 5 .
sekali masuk .
zrrrrrrrrreeeetttt !
enjin wat lekat .
wa shocked giler time tu !
then enjin wa bunyi kreeeetttt3 biler jalan.
wa behenti tepi konon2 nk tgk laa ape jadi .
tgk x de ape2 .
wa continue bwk balik then bunyi lagi kuat .
perggghhhh kete wa time uhhh dah slow sendiri .
then ape lagi kete wa stop sendiri .
ayoyoyoyoyo !
saye dah pening dah x taw nk wat camne .
calling abg saye dye ckp tgu dye dtg punye laa panas time uhh Allah je yg taw .
then ade mamat indian kononnye nk tarik kete saye .
saye dgn takutnye mmg rase cam nk kunci je diri la kete .
wwuuaaaaaaaa .
mmg dah nangis arr tadi kne uji cenggini .
dah laa paksa2 nk tarik kete uhh .
then abg saye call Plus .
nk tggu Plus tuh dtg mmg lambt giler & mmg ramai giler yg dtg offer nak tarik .
takoottttt weeeyyy .
then Plus dtg bwk kete saye .
saye duk ar dalam uhh .
perggghhh takottt weyy .
rase cam unstable je .
takot tergolek je kete uhhh .
dah laa saye kat dalam kete uhh .
then dye antar kete saye kat senawang .
so kirenye patah balik laa .
pastu abg saye sampai then dye cakap mmg teruk giler rosak .
kne Overhaul .
minyak itam kering padahal baru brp KM saye bwk .
dye cakap Piston dah hancur dah satu .
so mmg kne tggl kete kat bengkel laa.
wuaaaaaaa .
wat a very terrible day
;(


Monday, March 28, 2011

segmen cikgu bertanya: best ke couple?



tetiba cg wanie tag saye mende alah nie . saye pon layan jela . sonok gak jawab questionnaire nie . rase mude plak . ade kaitan ke ?? hahahahahaha
jom layan jawapan saye .

1) kamu couple ke tak?

- dengan bangganye saye menjawab saye SINGLE . oyeeeeaah !

2) kalau couple, ce citer sikit cam ne detik2 perkenalan...dan dah berapa lama couple? (pada yg single, citer sal org yg kamu suka )

- saye minat ramai orang . tapi sekadar minat jela . sebab x ade yang menepati citarasa saye . saye nie bkn choosy sgt pon . asalkan baik ati sudah ckup . tp kalo bole nk yg sedap mate memandang gak . heeeee ;D

3) best ke couple?

- ermmm . honestly bg saye best gak . pernah la kapel dulu en . tp kecundang di
tengah jalan . nak buat camne . xde jodoh . jodoh saye lambat lagi la tu . heeeee ;D

4) pernah gaduh besar?

- ehhh . mesti laa pernah . sampai break2 bagai . kire gadoh paling besar laa tu . end terus . hahahahaha . tp x pe . yg saye taw bkn salah saye pon . so saye x rase ape2 .

5) ape harapan korang pada gf/ bf ataupun bakal bf /gf korang?

- dengan ini saye ingin mengumumkan bahawa kepada bakal bf saye merangkap hubby saye pada suatu ari nnt . saye nk awak jage saye dgn baek . bimbing saye dr segi agama . jage makan minum saye . jage kesihatan saye . jage ati saye . jage semua . pastu saye berharap hubby saye nnt x kedekut dgn saye . sbb saye suke shopping . heeeee . saye juga harap hubby saye x curang macam sebelum
nie . plizzzzz . insyaAllah saye akan setia so saye pon nk awak setia . aminnn ;D

6) tag kawan2 korang (ikut la berapa orang pun)

- semua kekawan belogg saye ! ;D

ehem2 .. test2 ..

nak yang macam nie boley x ?? hahahahahaha . kalo boley saye nak order satu . hahahahahahha ;D


Thursday, March 17, 2011

oOoppss photoshoot lagi =)


saye Wan Nadira Ameilia bt Wan Ngah mmg suker bergambar !!!
hahahhahahahahah ;D
okay ! aku pon dah x taw nie kali ke berape photoshoot !
hahahahaha
okay 1stly bunches of credit to si kecik nie .

thanx to Cik Yana sbb jd photographer saye !
syg kamoo lebey .
heeeee ~
sbb cik yana laa saye dpt bergambar ari nie .
walaopn menahan malu sbb ramai yg tgk tp berjaya jugak projek kami ari nie !
hahahahahha
everyday bergambar pon x pe !
kami mmg suker ambik2 gambar nie !
heeee ~
so ni laa ckit2 ape yg kami ambik td .
yg laen tgk kat FB yer ;D
to abg yg duk pandang td :
' jgn nak gatal sgt okeyh ! '
hahahhahahah ;D

Bila Rindu =)




to all mereka yg in love :

Bila rindu
Kupejam mata mengenang mu
Seakan engkau di sisiku
Diriku di rantau orang

Sungguh mesra
Pelukanmu masih terasa
Cintamu yang suci abadi
Terbayang siang dan malam

Walaupun kini kita berjauhan
Wajah dan senyumanmu di hatiku
Kau tahu ku takkan mengembara selamanya
Tunggulah sabarlah kukan kembali

Dugaan hidup telah kita tempuhi
Kini semuanya telah berlalu
Kau tahu ku takkan mengembara selamanya
Tunggulah sabarlah ku kan kembali
Oh sayangku

Bila rindu
Kupejamkan mata
Seakan kau di sisiku
Terbayang siang dan malam
Oh tunggulah sayang
Oh sabarlah sayang
Kukan kembali, kukan kembali
Oh... Oh

Tuesday, March 15, 2011

muke ketat ?? hahahahaha


firstly saye mmg x sombong okay ! hahahaha
okay ! to be honest saye mmg seorang yg serious biler jalan !
plus saye akan bertambah serious biler berhadapan dgn makanan ! hahahaha
saye amat serious bab2 makan sbb saye suke makan !
okay ! byk feedback saye dpt cakap saye nie sombong !
ramai yg cakap takot nak tegur saye sbb muke saye ketat .
ahahahhah malu giler org cakap camtu .
no wonder sampai ari nie x de sesape nak ngorat saye .
baru taw ape kisah di sebalik nasib saye nie .
hahahhahaha
celah mane ketat nye ??
saye sendiri pon x taw .
act saye mmg x suke huhahuha depan public .
it's so not me okay !
saye bkn jenis mereka2 yg suke mencapub kat public !
i'm me !
saye x suke mencomplicated kan diri saye so saye mmg jenis x ambik port dgn ape yg berlaku .
for those yg kenal saye taw laa saye mcm mane ! heeeee ~
saye mmg pemalu dgn org yg saye x kenal so dat's y saye mmg susah nak tegur org !
saye x pandai nak communicate dgn org ramai !
so i choose to stand still je !
dat's me !
but ...
kalo anda senyum kat saye for sure saye senyum kembali !
saye jenis x kedekut senyuman okay !
so senyum laa kat saye macam nie !


so sesape yg rase saye sombong plizz ubah mindset anda kerana saye mmg x sombong .
p/s : try laa tegur saye kalo x caye ;D

Sunday, March 13, 2011

say ya to yakult ! ;D

sebelum nie aku x suke yakult sbb mahal ! hahahahaha
okay ! finally i have to admit yakult lagi best !
thanx to dr.minoru shirota bcoz jumpe bacteria nie .
lactobacillus casie shirota !
semalam buat industrial visit or simply pggil IV kat yakult factory seremban !
kilang dye boleh tahan laa besarnye !
but honestly clean giler weeyy !
A++++ cleanliness level dye ! ;D
kalo dulu asyik tgk TB & iklan jew nie ktrog dapat tgk live camne proses dye !
best laa jugak en walaopn kejap je !
but agak kecewa kerana dapat satu bottle je yakult !
i thought dapat satu plastik !
kedekut jugak rupanye abang shirota nie ! hahahahaha ;D
terpakse laa beli sendiri after dah abis round2 dalam tu !
act x sabar nak face alam pekerjaan sbb cam fun je keje dalam industry cam gnie !
can't wait !
tp sorry la x leh ambik pics kat dalam sbb very P & C !
so dapat snap2 kat luar je !
so minum la yakult everyday untuk tahap ketahanan imunisasi yg tggi !
' SAY YA TO YAKULT EVERYDAY '
;D



Friday, March 11, 2011

hot ! hot ! hot !




panas ! panas ! panas !
okay ! nie bukan kontroversi or ape juz nak gtaw badan rase macam nak melecur .
why ???
disebabkan oleh ini .

hahahhahaha
yeaahhh ! semalam we all pergi berikan duyung at hot
spring .
venue dye kat Gadek,Tampin .
okay ! my 1st impression biler sampai
wooooww coooooll tempat nie ! menarik !
then decide nk mandi dulu b4 melantak & mentekedarah !
seriously bayar murah je RM4 .
but boleh mandi sampai kecut ! hahahahha ;D
masok jer semua duk pandang !
wahhhh rase cam hot plak en time tuh ! hahahahhhah ;p
1st kolam yg ktorg masok yg nie haaa..

jgn pandang sebarang pandang taw .
walaopon kecik & kemetot tp air dye super double triple hot kot !
saye rase lebih 60 degree tp x taw kalo tipu sbb x bwak plak thermometer hahahhaha ;D
masok je kaki lam tuh rase cam kaki terus masak ! hahahhahaha ;D
panas gilerrrr ! wuaaaaa
terloncat-loncat haaa macam mun-nyet dahh . hahhahahha
seriously mmg hott gilerrr !
then la half hour lam kolam nie ktorg surrender ! angkat kaki & blahh pergi kolam yg nie .

okay ! yg nie sesuai untuk mereka yg lembut seperti kami hahahhahaha
yg nie maybe 50 degree je kot !
ok laa very calm jer rse !
masok yg nie baru leh mandi manda .
kalo yg td uhhh yg kemetot tu haram laa nk mandi kat dalam !
mau melecur satu badan ! hahahaha
ktorg mandi laa dalam nie je sampai laa kecut semua yg ade ! hahahhahhaha ;D
dah nk balik uhh konon2 nye nk mkan laa kat situ enn .
huh harapan jelaa sbb dah tutup mase ktrog siap berendam uhh !
so sedikit frust kat situ !
next time nak pergi lg bawak family plak !
kalo sesape nk ikot roger2 laa saye yer !
' MAJU LA HOT SPRING DEMI NEGARA '
hahahahahhaha ;D


Thursday, March 10, 2011

" start 'sshhhh' ing "


kerana mulot badan binasa ?? heeee ~ ;D
yeeahh mmg pon .
krn mulot laa badan saye merana menanggung lemak2 semua nie .
hahahahha ;D
but i dont wanna talk bout my lemak2 kesayangan nie .
my lemaks are my baby so kita simpan dulu citer sal lemak ek .
tp saye nak talk2 bout kita punye attitude jelaa .
Allah dah cakap bukan semua org sempurna en .
but we can make a change to make us look perfect .
okay !
mesti x faham lagi kan ?? mesti dalam ati korang ape emmy merepek cam keling nie !
hahahahaha .
i make it more clear okay !
Allah dah bg kita kawan .
so baik or buruk sikap kawan tu x payah laa nak publish worldwide .
x semua org org sempurna .
x semua org boley terima cara kita .
laen org laen gaya n penampilannya .
if kita dah berkawan tu berkawan la elok2 en .
macam mak saye cakap :
' berkawan tu elok2 jgn buat bnde x elok plak '
so akibat drpd attitude kita sendiri laa buat kita hilang kawan !
leih senang ayat die childish laa .
i juz wonder laa whether dulu mase kwn dgn dye en .
ikhlas ke x act ??
yelaa sekarang baru taw dye camtu en so wondering laa whether dye ikhlas or x .
or is it bcoz of dye x de kawan so kawan dgn saye n my girls .
it makes me wondering..ringgg..ringgg..
i wish i have the answer lol !
so ape pointnye saye tulis semua nie juz bcoz nak remind kat semua .
kerana our attitude kita boley hilang kawan .
jage attitude kita .
dont be so childish .
haaaa..the most important is kita kan pompuan so tlg laa jgn MENCARUT .
kita pompuan so jga laa attitude okay !
i know korang mesti cakap saye berlagak baek en .
it is no the thing !
tp kalo nak mencarut sekali pon x payah laa nk publish .
camne kita interpret org camtu laa org interpret kita .
so jage laa our attitude .
being a low profile person is more awesome !
so sesame laa kita ambik moral from this story .
' jage mulot & attitude kita kalo berkawan . x semua orang boleh terima ape yg kita cakap & cara kita '
kindly remind that
' kerana mulot badan binasa '



Saturday, March 5, 2011

' F.R.E.N or F.O.E '



okay ! seriously saye x faham dgn perangai human sekarang !
bukan sekali tapi dah byk kali saye k
ena benda yg same .
kawan ??
okay ! saye x faham dah ape makne kawan sekarang !
dulu ape yg saye faham, kawan means family lol !
tu ape yg saye faham ttg kawan dulu .
my mom ajar saye supaya tr
eat kawan macam family .
tapi lepas ape saye lalui . pengalaman saye sepanjang 20 thn saye idup .
woooowwwww !!
kawan mmg x macam family !
laen sgt2 !
nk taw x kenape ??
sebab x semua kawan tu boley kita anggap as family !
kenapa saye cakap camtu ??
of coz laa sbb experience
saye sendiri !
dulu susah senang bersame !
bila saye dah ssh x de plak yg nak bersusah dgn saye !
then kalo nk taw lagi
saye baru jer dpt pengalaman baru !
ohhh yeaaahh !
kawan yg dulu bersama tetiba kutuk kawan sendiri !
baapaakkk arrr !
sanggup kutuk kawan sendiri
!
seriously saye x pernah expect perangai
dye camtu !
dulu dye pernah jadi one of BFF laa konon !
tp pas ape yg dye buat uhh x rase kot nk consider dye BFF lagi !
seriously termakan aty!
kutuk BFF sendiri sampai satu dunia taw ! ape cer ??
pernah ke saye dan yg laen2 kutuk dye & let the whole world taw ??
mmg x de & x kan ade laa
!
aty ktorg nie x sejahat tuu laa nk ktuk BFF sendiri !
tp sekarang dah 'ter'pakse lol !
dah over the limit dah kot !
kitorg pon ade aty & perasaan jgk kot !
bknnye batu !
dulu ktorg diam je biar je & mengalah je !
sebab x nak gadoh2 laa ko
non !
sekarang sory arr dah lebey kot !
sejak bila plak dye x ley nk beza gurau d
gn serius ??
bnde kecik camtu pon ley jd hal !
ape kes ??
padahal gurau je pon ! tu pon amek serius !
adoooiiii !
dah kutuk macam2 pasal ktorg kat FB & Blog !
so x kan nk consider BFF ag kot !
mmg x kan laa kot !
cukup ar dah byk kali
kena !
so ktorg rase mmg ktorg x layak kot nk jd BFF dye kot !
bg saye term BFF means :
to die for
to give & take
to lurve ichade
to care
kalo dah kutuk2 " BFF " sendiri.
x kan nk BFF ag kot !
we chose a wrong person to be part of our life !
so moral of the story :
' KENAL ATI BUDI SOMEONE TU LUAR & DALAM THEN BARU DECIDE BOLEY JADI KAWAN X '

Tuesday, February 15, 2011

berbendul hari ini..OOyyeehh =)

ari nie cuti maulidur rasul so x der buat per..
tp ptg td ade meeting laa kejap..
then meeting abes lam kul 4 lebey camtu..
nak balik umah terus 4 sure lepas tu bosan gler..
so ktorg plan g Ulu Bendul ( UB )..
allaa..x jauh mane pon x sampai setongah jam pon..
then ktorg pon ballik umah semayang semua ktorg pon berangkat la ke UB..
saye pelik kenapa org asyik ramai je kat sana..
dah setahun stgah duk Kuala Pilah en x pernah jejak kaki kat UB..
so ari nie sampai la kami kat sane..
nak kate havocc sgt x dela..
macam air terjun biase2 jer..
nak kate cantik tu x de la cantik sgt..
tp yg peliknye everyday msti ramai org..
ktorg x mandi pon..
but ktorg juz buat photoshoot cam biase laa..ahhahahahahahah
kalo dah name nye pompuan mmg x kan lari dr amek2 gambar nie..
hahahahahah
dah la kaki gambar ktorg nie..
penuh jugak laa memory fon..
hahahahahahahha..
so nie la hasil ktorg klik2 kat sane..
weeeeee ~ =)

Monday, February 14, 2011

kan dah kantoiiii !! hikhikhik

entry saye kali nie pasal kepelikan or kehairanan..
x taw laa ade ke terms tu actually..hihihhi
i went to kedai runcit kat uitm nie..
name die one stop station a.k.a OSS..hahahaha
tu laa yg diorg duk panggil..
saye pergi tu sebab nk beli susu coklat je pon..
pastu enn saye nampak laa benda biru nie..ahhahahahhaha..
haahh..it's a shaver..
so saye ambik laa satu..
then, saye queue nak bayar susu coklat tu sekali dgn shaver tu..
tibe tyme saye nak bayar en akak indon kat cashier tu gelakkan saye..
saye pon pelik laa..
then die ckap nak buat ape dgn shaver..
i'm shocked...
ape ke bengap punyer soklan..
pernah ade ke dalam sejarah org makan shaver..hah??
haiissshh..akak nie nk kena nie..
beli shaver pon nk pelik ke ?
bukan nye saye beli underwear laki ke..k**d*m ke..
nie beli shaver je pon..semua org shaved..
mesti akak indon nie x shave en ?? kantoiiii !
ahhahahahahahahha
=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...